Sunday, May 12, 2013

Rumah dah start bersepah

ingat lagi tak time nak pru13 aku ada bagitau aku balik kg ke kelantan...ha time 2 aku anta mak aku dah kereta2 yang sepatutnya la tuk digunakan masa kat kg nati...almaklum la umah buat kenduri ni org tanak guna kete sendiri kalo pape...elok guna kete tuan umah kenduri 2 kalo tuan umah suh p mana2...in case tetibe garam gula ke ape tak cukup kan...
korang tau la kan umah nak buat kenduri ni mana nak bersih aman dan tenteram...masa aku balik 2 umah masih clearance lagi...bila dah bawak turun barang2 yang kitorang ok bukan kitorang...barang2 yang mak beli kat perak habis penuh dapur...bawang berkampit2...kentang...cili besar...minyak masak 1kotak...jajan2 nak buat door gift...2 baru dapur...aku masuk bilik pengantin...ya ampunnnnn...nak tido kat mana malam 2 pun aku tak tau...huhuhuhu...tak caya???meh layankan gambar2 yang aku sempat amik time 2...
ha ni dapurnya...nampak 2 kentang...bawang puteh...jajan 1 kotak...1 kotak lagi kat depan...raga2 merah empat segi 2 nak letak bawang pas 2 pilih mana yang busuk...pas 2 yang dalam plastik 2 aku tak pasti ape benda...besen2 pun dah bawak kuar...senang nak isi ayam daging sume...
ha katil aku dah penuh ngan kotak bunga2 nak gubah hantaran...yang kotak kaler kuning atas sekali dan bawah2nya 2 adalah bunga telur...aku tido ngan keadaan macam ni jugak tanpa sentuh ape2...kecuali beg aku 2 jek aku letak bawah...tak larat kot aku nak kemas...nati nak guna jugak...
yang ni bahagian tepi katl aku...aku tak hengat ape dalam plastik biru ngan hitma 2...tapi ada la barang2 nya...kalo dalam bilik aku ni sume barang2 adalah tuk buat hantaran nati...tapi aku tak pasti pebendanya...banyak sangat kot...nati aku balik baru nak buat barang hantaran mana yang tak buat lagi...ntah sempat ke tak...T_T
meja solek pun dah tak rupa...ya ampunnnnn...serabut plak aku tengok...2 tempat letak cincin masa tunang pun ada lagi kat situ...hahahah...almaklum la jarang yang amat balik sini...selalu balik perak jek...yang dua bekas puteh besar 2 adalah barang hantaran yang dah siap gubah...bekas besar...tapi leh letak 4 hantaran jek...yela takut nati bergesel habis gubahan sume...
sume2 ni mmg tunggu aku balik nati la kalo nak clearance pun...aku cuma pesan kat mak aku basuh tingkap bilik jek...bersawang kot...kalo tunggu aku balik memang tak sempat kot nak buat sume benda...harap2 la sumenye dipermudahkan...

p/s : teringat plak tetibe sape nak jadi pengapit aku???huhuhu...macam nak kawen macam tanak jek...macam nak kawen tapi tak reti kan kan kan...

1 comment:

  1. salam perkenalan
    done follow

    http://www.iuzira.com/2013/05/combo-give-away-by-intan.html

    ReplyDelete