Wednesday, April 24, 2013

Pre Wedd Part II

sepatutnya entry ni jadi part I...tapi dah terbalik...coz aku excited sangat tengok gambar2 pre wedd yang cuma beberapa keping jek...dan sangat cantik...kalo tengok mesti sengih sorang2...hehehehe...
ok tuk photoshoot pre wedd ni mcm aku pernah bagitau sebelum ni aku dah rancang lama dah...dari tahun lepas lagi dok sibuk cari photographer blah blah blah...then baru2 ni la berkesempatan tuk merealisasikannya...rezeki...
so since aku dah plan memandangkan aku suke buat plan awal dan kadang2 terlalu awal so banyak la aku kene prepare...contohnya macam baju...time ada duit (gaji) aku tak pernah terpikir pun nak beli baju or dress tuk pre wedd...tapi time takde duit time 2 la nak beli segala bagai...dan biasanya org pompuan ada duit ke takde ke tetap beli jugak kalo dah berkenan kan kan kan...
so mencari dress sesuatu yang sangat susah bagi aku...instead of aku takde sehelai pun dress...selama ni aku berseluar jeans jek...org lain ada peplum aku pun ada...org lain match kan ngan skirt aku tetap ngan jeans...aku bukan lah seorang yang berani sangat nak dress up dress atau skirt ni...memandangkan aku kurus...takut tak kene...dan tak sesuai langsung...
so dress yang aku pakai masa pre wedd ni aku beli ngan housemate kat tesco besar sec 13 shah alam...kat bahagian luar yang area2 parking 2...siyesly p sana sume nak beli dan die bagi harga murah dan mampu milik...rasa berbaloi...bukan kurang singgit dua...tapi banyak...
dress aku tak berlengan...so aku beli sekali cardigan yang kononnya aku akan pakai la masa photoshoot nati...tapi bila balik umah aku cuba pakai ngan inner aku rasa lagi cantik pakai inner...tapi...aku ada masalah tudung plak..dress aku electric blue...diorang kata matchkan ngan kaler pink striking atau yellow mustard yang striking jugak...tapi mcm aku cakap aku bukanlah berani sangat nak mencuba apetah lagi kalo kaler blocking ni...nampak lain walaupun aku ada kedua2 tudung 2...since dari aku beli dress 2 sampai la pagi nak bersiap 2 aku masih terpikir2 sama ada aku nak pakai dress ni atau peplum ngan seluar jeans atau skirt...
tapi aku dah bagitau tunang awal2 supaya pakai baju kaler biru atau blue black dimana sume baju tunang aku dah hafal...
pada pagi nak bersiap2 2 masa aku received mesej tunang die kata dah otw aku tanya pakai baju ape...bila die cakap blue black polo (siap bagitau brand ok) so aku kene la jugak pakai dress electric blue 2...jadinya pakai jugak la nak tanak...aku bersiap macam biasa siap make up yang nipis tapi tudung tak pakai lagi...masih berkira2 nak pakai tudung ape...nasib banyak masa sebab aku tau tunang akan sampai 1jam coz kene tempuh jalan jem ngan org sibuk nak p keje kitorang lak sibuk nak p photoshoot pre wedd...
akhirnya aku decide rembat tudung warna sedondon...dan aku cuma berharap photographer akan amik gambar dan make it beautiful...bak kata housemate aku pakai la ape pun kalo die reti amik angle sume mesti cantik...so aku pegang pada kata2 2...dan hasilnye...

cantik kan...aku suke sangat2...tak sabar nak tengok lagi 700 keping...aku dimaklumkan ada lebih 700 keping gambar kitorang...setiap kali aku tengok yang die upload kat FB aku sengih sorang2...selalu pic aku ngan tunang mesti takat muka jek...snap pakai HP...heheheheh...nak amik gambar mcm ni kene upah org la...

p/s : baru part II...nak buat sampai part bape tak tau lagi...sleagi tak habes...hehehehe...pas ni plan tuk gambar honeymoon plak...nak upah sape ye...hihihihihihi

2 comments:

  1. Replies
    1. wasalam...salam perkenalan...nice to meet u here... :)

      Delete