Friday, April 19, 2013

Fakta anak no2

benda yang akan aku post kan ni dah banyak kali dan dah lama aku nampak kat fb (since aku hanya ada fb as a social network)...dah lama aku terpikir nak post kat sini tapi bila di cari2 tak jmp...so semalam bila nampak terus aku print out kan...
pasal anak kedua dalam family...means tentang aku...coz aku anak no2...fakta atau auta sendiri yang menilainya...

Anak manja emak...
apa2 sebab pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu...
hurmmm...untuk aku plak since aku sorang je girl dalam family yes of course...coz mak aku takde org lain dah nak mengadu...kalo cite kat anak lelaki dia ape la respon agaknya...pompuan2 ni senang sikit nak bercerita...mmg tak dinafikan...apa2 sekalipun mak mesti akan call aku...bagitau itu ini...

Anak degil...
anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tak dengar kata..semua die je yang betul...kemahuan dia kuat...kalo buat sesuatu sungguh2...kalo tanak 2 mmg tanak la...boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan...
aku plak???mmg degil tapi degil aku blh control kot...even tunang aku pun kata aku degil...so betul dah 2...tipu la kalo tak dengar kata...tapi mmg kadang2 aku argue gak tuk certain2 perkara...tapi aku mmg tak bape makan pujuk...coz aku makan nasi...hihihihihihi

tak pandai pujuk...
memang anak no2 ni tak pandai pujuk pasangan die...
wokey..ada betul dan memang betul...dari dulu sampai la skrg ni...sape yang jadi pasangan aku malang sungguh na...termasuk la tunang aku...kalo gaduh ke ape mmg aku tak pernah pujuk die...tak kesah la sape yang mulakan dan sape salah...sebaliknya aku plak yang nak org 2 pujuk aku...sian kan???

bercinta...
sangat setia dan sanggup berkorban...
ha yang korban 2 aku nampak la...kalo setia 2 dulu2 zaman muda takdenya aku nak setia...tapi zaman skrg ni bila dah siyes ngan tunang aku ni yes aku setia kat die...even nak kawan ngan laki sangat pun just dalam fb jek...takde dah jmp2...dan kadang2 untuk sesetengah perkara 2 aku banyak berkorban...ishhhh

Hati
anak no2 ni nampak aje keras tapi hati die lembut...dan tak boleh ditegur...
bab takleh tegur 2 memang betul la...tunang aku selalu sangat cakap aku ni tak leh kene tegur langsung walaupun benda 2 mmg salah...tak kira ape sekalipun tak leh ditegur...kene je sekali tarik muka berhari2...dan opismate aku pun kata aku ni luar nampak je keras tapi lembut dan lembik je sebenarnya...hahahahah...

Berdikari
very independent...tapi kalo terlebih independent pun payah...coz mudah bergaul...dan sangat2 take care...
yes since aku hidup kat shah alam jauh dari mak pak ni aku berdikari la sendiri...dari zaman belajar...jarang mak pak datang jenguk...sakit perit pun aku sendiri...mak pak tak tengok...tapi adik aku abg aku demam mak pak p tengok...sedih kan???huhuhuhu...mak pak tau aku leh jaga diri...heheheheh...

Arahan
payah nak terima arahan dari org...lebih suke buat hal sendiri...pendek kata tak leh keje ngan org...
hurmmmm...aku keje ngan org dari dulu sampai skrg elok jek...ape arahan pun aku terima jek...walaupun dalam hati ada la sikit dok maki..hihihihih...biasala kan dah nama pun makan gaji...

Pemaaf & Caring
ank no 2 ni pemaaf dan caring...tapi jangan sesekali buat diorang marah...kalo diorang marah paham2 sendiri la...
jap2...aku pun tak paham...kalo aku marah jadi ape???maybe jadi mcm aku sound boss aku 2...bagi taik dapat taik???mungkin...hehehehe..yup aku jarang nak marah...tapi bila aku marah rasakan kuasa veto aku...heheheh...orang takkan sangka...bila org buat salah aku tak harapkan die mintak maaf...macam tunang aku...aku selalu cakap aku tanak maaf die 2...aku cuma tanak die ulang lagi jek...

Pakaian
semua nak up to date...
yela pakaian kene ikut zaman...hehehehe...tapi takde la bila org ada aku pun nak gak ada mcm 2...cuma aku lambat sikit..org dah masuk 3 aku baru nak masuk 1...lebih kurang mcm 2 la...

p/s: tak sume benda sama...ni majority anak no 2 macam ni...korang lak mcm mana??Ada perasamaan ker???

3 comments:

  1. ta terima je apa yg ada.dh syukur sgt2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersyukur jugak..yang mana tak ok 2 boleh perbaiki diri... :)

      Delete