Wednesday, April 3, 2013

@#$%^$%^&*() (entry mencarut)

aku kompius sekarang ni...sama ada susah keje ngan boss melayu atau cina atau india???korang rasa mana yang susah ek???aku tertanya2...
tempat aku keje skrg ni boss melayu tapi macam huh ntah la...jadi tak best la keje skrg ni...aku keje nak cari rezeki halal...nak cari duit nak kawen tapi kalo mcm ni caranya susah la...
kesnye mcm ni...setiap ujung bulan aku akan cek punch card bebudak ni...yg mana tak punch in out datang lambat sume la...then without any reason atau ada reason bos akan sign...tetibe bulan lepas punye boss buat dajal tanak sign...budak 2 dah ckp kenapa die tak punch in dan out...terpulang pada boss la nak anggap benda 2 reasonable ke tak kan...die tanak sign suh aku tulis absent...dipendekkan cite bila aku dah buat mengikut arahan tapi kantoi jugak ngan budak technician 2 habis cite diputarkan...budak 2 tanya boss aku kenapa bla bla bla pung pang pung pang tetibe boss kata ''takpe 2 nati sy settlekan...sara ni kecoh sikit''...boleh die cakap aku kecoh???siyesly semasa aku dapat tau beberapa minit sebelum aku tulis entry ni aku dah mencarut sume perkataan yang tak pernah aku cakap...sampaikan assistant aku terkejut...termasuk technician 2...die kata selama ni tengok aku diam jek...
aku dah hilang sabar...aku kat sini keje sebagai executive je...apa2 pun aku kene ikut dan terima arahan dari boss..tapi boss yang mcm @#$%^&* yang nak selamatkan diri sendiri sanggup jual nama staff die...hari ni katanya masuk half day...tapi sampai skrg tak masuk2...aku mmg tunggu je ni...aku keje elok2 tapi ko mcm celaka mmg makan maki la jawabnya...
siyesly ape die nak aku buat surat termination ke appointed ke sume aku buat...tapi at the end die buat surat sendiri tapi curi ayat2 aku sikit...bila sampai HQ kat secretary GM, secretary 2 siap cakap ''you exec die mcm mana you buat surat ni???i tak paham your english''...since that la aku tau sume 2...aku suh die pulangkan balik then bila aku tengok mmg bukan aku buat pun...akhirnye secretary 2 pun tau boss aku tak leh english...dan aku tak tau nape company boleh hired org macam die...
selama ni aku sabar jek...aku diam...aku perhatikan sumenye sebab aku lum kompom lagi...budak technician ni menipu pun aku diamkan aje..sebab aku baru keje...nati org cakap giler kuasa...bila tak buat nati boss kata aku tak buat keje...aarrrggghhhhh!!!!!
kesimpulannya mari mencari keje lain...aku takde mood nak dok sini lama2 berdepan ngan perkara yang aku tak tau pape dan aku tak buat pun!!!

p/s : boss melayu tapi mcm keling...assistant aku cakap kalo ular dan boss kat sebelah org akan ketuk boss dulu..sebab org nampak die ular dan ular 2 org...sekian!!!

6 comments:

  1. bahaya jugak ada bos mcmnie sara...esk2 kita yg kena....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 la kak..sy bengang giler dah ni...siyesly nak benti keje dah ni...

      Delete
  2. Owh, kalau sesape kena pun marah jugak. Sabar yaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau nak sabar mcm mana dah YY..

      Delete
  3. sy pun kena sexual harrasement tp lg teruk. siap kene peluk dari blkg tp masa tu xde org cume kami berdua dalam site office. dan org yg wat tu anak bos. dia org cina. so sy pn xtaw la nk watpe selain cari keje lain. nak maki pn pkir blum konpem lg baru 2 bln keje. hmm sgt x suka dgn laki yg suke amek ksmpatan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada org pompuan yang suka pada lelaki yang suke amik kesempatan...sebagai pekerja kite ada hak...sy pun masih lum kompom lagi...ada lagi 2 bulan nak kompom...tapi 2 tak bermakna die as a boss blh amik kesempatan sesuka hati...sy amik pendekatan sound die via email dan cc pada another staff as a proof...kalo ada bukti org melihat blh mengadu kat jabatan buruh...jangan takut tuk pertahankan maruah...

      Delete